Κριθαρότο με γαρίδες

Νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο κριθαρότο με γαρίδες.

Εύκολη
0:35

6

10 λεπτά

25 λεπτά

κριθαρότο με γαριδεσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Εκεί, κρύβεται όλο το μυστικό της νοστιμιάς αυτής της συνταγής.
  2. Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές γαρίδες της ανεμότρατας, που είναι πολύ οικονομικές.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
  4. Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο σπασμένο.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί.
  7. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του.
  8. Αφαιρούμε το σκόρδο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.
  9. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  10. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε την ζεστή bisque γαρίδας (ή άλλο ζωμό).
  12. Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση.
  13. Βράζουμε για περίπου 15′.
  14. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  15. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι.
  16. Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο με γαρίδες.
  17. Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  1. Αν βράζουμε σε δυνατή φωτιά, εξατμίζονται τα υγρά οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να βράσει σωστά το ζυμαρικό.
  2. Όταν θα σερβίρετε το κριθαρότο με γαρίδες, πρέπει να έχει αρκετή υγρασία, γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.
Απόρρητο