Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ και τα βάζουμε σε ταψί.
 - Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
 - Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15′ να μαλακώσουν.
 - Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο να γλασάρουν.
 - Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι μαλακά για να κατεβάσουν τα ζουμιά τους και να σχηματιστεί μία σάλτσα απ’ όλα τα ψητά λαχανικά, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
 - Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
 - Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλούν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.
 - Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα γλασαρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
 - Αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα να κρυώσει τελείως.
 - Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
 - Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε.
 - Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τρίμματα φέτας.
 - Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα.
 









