Κρύα μακαρονοσαλάτα από την Αργυρώ με λαχανικά και μανιτάρια. Δροσερό πιάτο έτοιμο σε 10 λεπτά.

Κρύα μακαρονοσαλάτα από την Αργυρώ με λαχανικά και μανιτάρια. Δροσερό πιάτο έτοιμο σε 10 λεπτά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. πένες
  • κρέμα βαλσάμικο
  • Για τα λαχανικά
  • 2 τεμάχιο/ια μελιτζάνες
  • 2 τεμάχιο/ια κολοκύθια
  • 1 τεμάχιο/ια καρότο
  • 10 τεμάχιο/ια ασπρομανίταρα
  • 3 τεμάχιο/ια πιπεριές
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • 10 τεμάχιο/ια ντοματίνια
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • λιγο κλων. θυμάρι
  • λιγη ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για την σως
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 φλ. φέτα τρίμμα
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ και τα βάζουμε σε ταψί.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

    Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15′ να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο να γλασάρουν.

    Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι μαλακά για να κατεβάσουν τα ζουμιά τους και να σχηματιστεί μία σάλτσα απ’ όλα τα  ψητά λαχανικά, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.

    Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλούν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

    Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα γλασαρισμένα λαχανικά.

    Ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα να κρυώσει τελείως.

    Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.

    Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως  και ανακατεύουμε.

    Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.

    Για τη σως

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τρίμματα φέτας.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται