Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6΄- 7΄.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3΄- 4΄.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2΄- 3΄ και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μάθετε όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ