Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πολίτικο λαχματζούν, βάζοντας πρώτα το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό περίπου 1,5 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μίγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).
Στο τέλος το μίγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30΄.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα.
Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω – γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220°C για 15-20΄ να ροδίσουν καλά.
Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Στύβουμε λεμόνι.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμες πίτες.