Λεμονάτες baby πατάτες
Λεμονάτες baby πατάτες
- Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
- Τις πλένουμε πολύ καλά.
- Τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με το ζωμό.
- Προσθέτουμε το μάραθο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες (ολόκληρες) για περίπου 15΄-20΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση.
- Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε με προσοχή για να μην τις λιώσουμε.
- Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε το λαδολέμονο με σύρμα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το μάραθο και την κάππαρη.