• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
16
  • 500 γραμμ. baby πατάτες
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κλωνάρι μάραθο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Baby καρότα και κολοκυθάκια βρασμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.

    Τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με το ζωμό.

    Προσθέτουμε το μάραθο.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες (ολόκληρες) για περίπου 15΄-20΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση.

    Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε με προσοχή για να μην τις λιώσουμε.

    Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.

    Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε το λαδολέμονο με σύρμα.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε τις πατάτες.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το μάραθο και την κάππαρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται