• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
16
  • 500 γραμμ. baby πατάτες
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κλωνάρι μάραθο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Baby καρότα και κολοκυθάκια βρασμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λεμονάτες baby πατάτες

    Λεμονάτες baby πατάτες

    • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
    • Τις πλένουμε πολύ καλά.
    • Τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με το ζωμό.
    • Προσθέτουμε το μάραθο.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες (ολόκληρες) για περίπου 15΄-20΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση.
    • Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε με προσοχή για να μην τις λιώσουμε.
    • Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
    • Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε το λαδολέμονο με σύρμα.
    • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
    • Ανακατεύουμε καλά.
    • Περιχύνουμε τις πατάτες.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το μάραθο και την κάππαρη.

    Αν σας άρεσαν οι λεμονάτες baby πατάτες, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται