Το κατσικάκι λεμονάτο στήνεται σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε, απολαμβάνοντας την κυριακάτικη ραστώνη. Θέλετε τίποτα καλύτερο;...

Το κατσικάκι λεμονάτο στήνεται σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε, απολαμβάνοντας την κυριακάτικη ραστώνη. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
993

Για το λεμονάτο κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

  • 1½ kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το λεμονάτο κατσικάκι

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.

    Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

    Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε µε το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες.

    Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.

    Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.

    Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.

    Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται