Γλάσο λευκό

Υλικά

  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 450 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γραμ. νερό
  • 1½ κ.σ. μέλι
  • 1½ κ.γλ. υγρή βανίλια

Γλασο λευκο ζαχαροπλαστικής

Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρι βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή μας για το λευκο γλασο.

Με μιξερ χειρος χτυπάμε τα υλικά μέσα στο μπολ σε δυνατή ταχύτητα για 7′.

Το μιγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του.

Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.

Δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα με το μίξερ στο μπεν μαρι μέχρι το μιγμα να γίνει γυαλιστερό και πυκνό σαν σαντιγι.

Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε.

Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για να γαρνίρεις τούρτες, κορμούς, lemon pie, cheesecake λεμόνι ή για να γεμίσεις κέικ.
Είναι σταθερό γλάσο πολύ αφράτο και πεντανόστιμο. 

Μοναδικό λευκό γλάσο για επικάλυψη σε γλυκές συνταγές όπως ο χριστουγεννιάτικος κορμός

https://www.argiro.gr/recipe/leuko-glaso/