Για τη βάση του cheesecake
Αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μίγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι.
Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 30΄.
Για την κρέμα
Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ.
Περιχύνουμε με το νερό.
Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.
Για το γαρνίρισμα
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό.
Σιγοβράζουμε για 5-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ λεμόνι.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.
Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε και με σαντιγί.
Μυστικά
Για πιο λεία υφή της κρέμας με βελούδινο αποτέλεσμα, πρέπει να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και να γίνει υγρή σαν σιρόπι πριν την προσθέσετε στην κρέμα. Μόνο έτσι ομογενοποιείται σωστά μέσα σε όποια κρέμα κι αν προστεθεί.
Μπορείτε να φτιάξετε την κρέμα με σκόνη ζελατίνης ή φύλλα ζελατίνης.
Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε σε μπολ με κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσουν.
Μετά, θα βάλετε 2 κ.σ νερό να βράσουν.
Θα στύψετε καλά τις ζελατίνες να φύγουν τα νερά και αφού βγάλετε το βραστό νερό από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες, ανακινώντας το σκεύος, να λιώσουν.
Ανακατέψτε καλά και μετά από λίγα λεπτά ρίχνετε την υγρή ζελατίνη στην κρέμα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Παγώστε το cheesecake κι απολαύστε το μετά από μερικές ώρες που θα έχει σταθεροποιηθεί.