Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο.
- Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 20′.
- Βάζουμε τα κεφάλια γαρίδας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
- Σιγοβράζουμε για 15-20′.
- Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια. Κρατάμε τον ζωμό για αργότερα.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους.
- Σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στις γαρίδες .
- Με κυκλικές κινήσεις με τσιμπίδα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
- Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
- Τέλος, προσθέτουμε τα 2 φλ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Tips
- Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.