Πιτάκια με γιαούρτι και αλεύρι

Αυτά τα εύκολα και αφράτα πιτάκια με γιαούρτι χωρίς μαγιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν σαλάτες και ντιπ, ή να τα απολαύσετε σκέτα. Ετοιμάζονται γρήγορα και χωρίς φούσκωμα.

Εύκολη
0:30

6 τεμάχια

18 λεπτά

12 λεπτά

πιτακια με γιαουρτι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γιαούρτι — σημαντικό βήμα, αφού η ζύμη δεν περιέχει μαγιά.
  2. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε μπολ και το ακουμπάμε για λίγα λεπτά πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
  3. Μόλις ζεσταθεί (περίπου σε 2 λεπτά), προσθέτουμε, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένα βότανα της επιλογής μας (ιδανικά άνηθο ή μάραθο, αλλά και βασιλικό, δυόσμο ή άλλα αρωματικά).
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι.
  5. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» σε ζεστό σημείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  8. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και τα χέρια μας.
  9. Αδειάζουμε τη ζύμη και την δουλεύουμε απαλά με τα ακροδάχτυλα.
  10. Πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
  11. Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μικρό στρογγυλό δίσκο με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  12. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς λάδι.
  13. Τινάζουμε από τις πιτούλες το περιττό αλεύρι και τις τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι.
  14. Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  15. Τις αποσύρουμε και τις ακουμπάμε ζεστές πάνω σε ξύλινη επιφάνεια.
  16. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκα βότανα.

Tips

  • Όσο πιο πολλή ώρα ξεκουράζεις την ζύμη τόσο πιο αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν τα πιτάκια με γιαούρτι.
Απόρρητο