• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
48
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα (καθαρισμένα από το περίβλημα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα (ή 2 κ.σ σάλτσα ντομάτας)
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την επάλειψη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δουλεύουμε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο

    Διατηρούνται ψημένες για 1 μήνα στην κατάψυξη

    Λουκανικόπιτες

    Για την λουκανικόπιτα ατομική

    με σφολιάτα ζύμη για λουκανικοπιτάκια και χωριάτικο λουκάνικο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε την λουκανικόπιτα ατομική στη μεσαία σχάρα. Στη συνέχεια για τα λουκανικοπιτάκια, 

    • Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα για τη ζύμη για λουκανικοπιτάκια ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.
    • Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα. Βουτυρώνουμε φόρμες για μάφινς, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας. Γεμίζουμε με τη γέμιση.
    • Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.
    • Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C και χαμηλώνουμε στους 170 °C στον αέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Για τη γέμιση

    • Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο σαν κιμά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας τα υλικά.
    • Ακουμπάμε από δύο κουταλιές γέμιση μέσα σε κάθε λουκανικόπιτα.

    Μυστικά για τέλεια λουκανικόπιτα ατομική με σφολιάτα

    • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το λουκάνικο να είναι καθαρισμένο από το περίβλημά του.
    • Η κρύα σφολιάτα αγαπάει τον καυτό αέρα. Γι’ αυτό, ψήνουμε πάντα τη σφολιάτα στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
    • Για να δώσουμε γρήγορα όγκο στη σφολιάτα, ψήνουμε πάντα τα πρώτα 10΄ σε δυνατή θερμοκρασία στον αέρα στη μεσαία σχάρα και μόλις φουσκώσει η σφολιάτα και ξεχωρίσουν οι στρώσεις της, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 ίσως 180 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά.
    • Για να δώσετε σχήμα στη ζύμη σφολιάτας, θα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Εάν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πολύ ώρα, θα ανεβεί η θερμοκρασία της και θα σας δυσκολέψει στο να τη δουλέψετε και να της δώσετε σχήμα.
    • Αφού ψηθούν και κρυώσουν οι λουκανικόπιτες, μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα.

    Ζεστάνετε τα λουκανικοπιτάκια όπως είναι παγωμένα για 15′ στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πριν σερβίρετε.

    Αν αγαπάτε τη σφολιάτα, δείτε εδώ περισσότερες εύκολες και φανταστικές συνταγές!

    Μετά την ατομική λουκανικόπιτα με σφολιάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται