Λουκουμάδες της τεμπέλας

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • Για το τηγάνισμα
  • Σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. ανθόνερο

Για το σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.

Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.

Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.

Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Ετοιμάζουμε τους εύκολους λουκουμάδες που θα βουτήξουμε στο σιρόπι.

Για τους λουκουμάδες

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά.

Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από ότι στους συνηθισμένους παραδοσιακούς λουκουμάδες.

Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.

Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια.

Οι νηστήσιμοι λουκουμάδες είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.

Βγάζουμε τους τραγανούς λουκουμάδες της τεμπέλας σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.

https://www.argiro.gr/recipe/loukoumades-tis-tempelas/