"
Παραδοσιακή επαγγελματική συνταγή για λουκουμάδες από την Αργυρώ. Τραγανοί κι αφράτοι μαζί, όταν είναι ζεστοί είναι το τέλειο γλυκό. Εύκολη συνταγή που...

Παραδοσιακή επαγγελματική συνταγή για λουκουμάδες από την Αργυρώ. Τραγανοί κι αφράτοι μαζί, όταν είναι ζεστοί είναι το τέλειο γλυκό. Εύκολη συνταγή που γίνεται στο λεπτό με αφράτη ζύμη για τους πιο τέλειους λουκουμάδες. Σερβίρετε τους με μέλι, μπόλικη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι για να τρελάνετε κόσμο! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

  • προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ.
  • 25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2 φλ. περίπου χλιαρό νερό
  • Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Θυμαρίσιο μέλι
  • Κανέλα
  • Καβουρντισμένο σουσάμι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λουκουμάδες λαχταριστοί της Αργυρώς. Παραδοσιακή επαγγελματική συνταγή για λουκουμάδες στο λεπτό. Τραγανοί κι αφράτοι μαζί, όταν είναι ζεστοί είναι το τέλειο γλυκό. Σερβίρετε τους με μέλι και μπόλικη κανέλα για να τρελάνετε κόσμο!  Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Φτιάξτε τους πιο εύκολους λουκουμάδες της Αργυρώς και θα με θυμηθείτε. Θα ξεκινήσουμε με την ζύμη.

    Για τη ζύμη

    Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες.

    Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

    Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

    Διαφήμιση

    Για τους λουκουμάδες

    Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

    Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.

    Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.

    Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.

    Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

    Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×