Ένα χορταστικό πιάτο μακαρονάδας με τη γεύση του κεμπάπ αλλά χωρίς κρέας!

Ένα χορταστικό πιάτο μακαρονάδας με τη γεύση του κεμπάπ αλλά χωρίς κρέας!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
54

Για την μακαρονάδα με κεμπάμ σόγιας

  • 400 γρ. σόγια κεμπάπ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 5-6 απρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 600 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκ. (500 γρ.) σπαγγέτι σόγιας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κεμπάπ σόγιας

    Προετοιμάζουμε το κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

    Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε 6-7′ να γίνει διάφανο.

    Στύβουμε καλά τη βρασμένη σόγια κεμπάπ και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

    Ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Για τη σάλτσα

    Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το σκόρδο.

    Σωτάρουμε για 2-3′ και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζονται τα υλικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει η σόγια.

    Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.

    Για τη μακαρονάδα

    Βράζουμε τα ζυμαρικά  σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με το κεμπάπ.

    Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για ρύζι και ζυμαρικά
    Κάτι μαγειρεύεται