Τα μακαρόνια με κιμά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή και θα εκπλαγείτε από την έξτρα γεύση που δίνουν οι...

Τα μακαρόνια με κιμά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή και θα εκπλαγείτε από την έξτρα γεύση που δίνουν οι μελιτζάνες.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνα με γιαούρτι

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο)
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε καρεδάκια)
  • 6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε καρεδάκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε τον κιμά

    Για τις μελιτζάνες

    Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες.

    Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

    Τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με σάλτσα κιμά και μελιτζάνα με γιαούρτι, στους 200°C για 8′-10′, να μαλακώσουν.

    Τις αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη σάλτσα κιμά

    Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση.

    Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

    Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας.

    Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.

    Για τη μακαρονάδα

    Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά για τη μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.

    Τέλος πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα, με φρέσκο μαϊντανό.

    Διαφήμιση

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου μακαρονάδα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται