Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες.
- Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με σάλτσα κιμά και μελιτζάνα με γιαούρτι, στους 200°C για 8′-10′, να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε στην άκρη.
ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
- Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση.
- Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά για τη μακαρονάδα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
- Τέλος πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα, με φρέσκο μαϊντανό.