Μια γρήγορη μακαρονάδα με κολοκυθάκια, ιδανική για όλους εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Αν έχετε κολυθάκι δοκιμάστε την σήμερα κιόλας. Η...

Μια γρήγορη μακαρονάδα με κολοκυθάκια, ιδανική για όλους εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Αν έχετε κολυθάκι δοκιμάστε την σήμερα κιόλας. Η σάλτσα κρασιού έχει λεπτή και φίνα γεύση και δίνει φανταστική σπιρτάδα δένοντας καταπληκτικά με τη δροσιά του κολοκυθιού. 

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1

Για τα κολοκυθάκια

  • 4 μικρά κολοκυθάκια τρυφερά με τα λουλούδια τους
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα κρασιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. καπνιστή πανσέτα (αλλαντικό)
  • Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 250 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κολοκυθάκια

    Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες

    Τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

    Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

    Για τη σάλτσα

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

    Σπάμε την σκελίδα σκόρδου.

    Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4’.

    Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καπνιστή πανσέτα και σοτάρουμε για 2’.

    Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις πένες όπως στάζουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα κρασιού.

    Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και το τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

    Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.

    Ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τη μακαρονια με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα.

     

    Εσύ με τι θα συνοδεύσεις το φαγητό σου;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται