Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
- Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
- Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.
- Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.
- Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.
- Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.
- Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες.
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
- Εν το μεταξύ όταν βράσουν τα μακαρόνια και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.
- Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.
- Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.