Μακαρονια με κρεμα γαλακτος και τραγανό μπέικον και μανιταρια απο την Αργυρω

 

Μακαρονια με κρεμα γαλακτος και τραγανό μπέικον και μανιταρια απο την Αργυρω

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
12
  • 1 συσκ. σπαγγέτι
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 φέτ. μπέικον
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. κρεμα γαλακτος
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Λιγα τριματα φετας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα

    Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια

    Για τις μελιτζάνες-το μπέικον

    Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.

    Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.

    Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.

    Για τις φακές-τη σάλτσα

    Πλενουμε τα μανιταρια

    Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιταρια το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.

    Προσθέτουμε  το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.

    Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες .

    Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.

    Για τα σπαγγέτι με τη σάλτσα

    Εν το μεταξύ οταν βράσουν  τα μακαρονια και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.

    Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Για το σερβίρισμα

    Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.

    Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για ρύζι και ζυμαρικά
    Κάτι μαγειρεύεται