Για τις μελιτζάνες-το μπέικον
Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.
Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.
Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.
Για τις φακές-τη σάλτσα
Πλενουμε τα μανιταρια
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιταρια το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.
Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες .
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
Για τα σπαγγέτι με τη σάλτσα
Εν το μεταξύ οταν βράσουν τα μακαρονια και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.
Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.
Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.