Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σκόρδο.
- Αφήνουμε να πάρει χρυσό χρώμα στο λάδι για 30”-1′
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι 1 πρέζα ρίγανη ή θρούμπι και το γλυκαντικό.
- Βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε τακτικά τα σκορδομακάρονα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 8′ (ανάλογα τα ζυμαρικά που επιλέγετε)
- Τα μακαρόνια βγαίνουν ζουμερά με δεμένη όμως σάλτσα.
- Σερβίρονται αμέσως σε βαθιά πιάτα.
- Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί, μυζήθρα ξερή ή κεφαλοτύρι.
Tips
- Χαμηλή ένταση φωτιάς για να βράσουν τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα χωρίς να χρειαστεί προσθήκη νερού.