Για τα σκορδομακάρονα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου με προσοχή όμως, για να μην πάρει χρώμα!
Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο πρέπει.
Κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.