Μακαρόνια με τόνο κονσέρβα. Γρήγορο φαγητό και οικονομικό με ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη. Ιταλική συνταγή από την Αργυρώ.

Μακαρόνια με τόνο κονσέρβα. Γρήγορο φαγητό και οικονομικό με ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη. Ιταλική συνταγή από την Αργυρώ.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 360 γρ. τόνος
  • 800 γρ. ντομάτες
  • 250 γρ. φασολάκια
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1/4 κ.γ. ζαχαρη
  • 2 κ.σ. μαιντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάππαρη.

    Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.

    Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας.

    Λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα.

    Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάππαρη είναι αλμυρά.

    Σιγοβράζουμε για 10΄.

    Βράζουμε τα μακαρόνια, δες πως τα βράζω.

    Τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται