Μακαρόνια στο φούρνο

Υπέροχα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα που μοσχοβολάει βασιλικό! Εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια

Δύσκολη
0:45

4

25 λεπτά

20 λεπτά

μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Άλλος ένα τρόπος για να προσαρμόσετε τα ζυμαρικά στο διαιτολόγιο σας ακόμα κι αν είναι απώλειας βάρους. Η αγαπημένη όλων μακαρονάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «κρύψετε» τρόφιμα (πχ λαχανικά) που δεν τρώνε τα παιδιά σας. Η συγκεκριμένη σάλτσα λαχανικών συνιστά μια τέτοια πρόταση. Ο συνδυασμός των λαχανικών, εκτός της γευστικής υπεροχής που προσφέρει, μεγαλώνει και τη θρεπτική αξία του πιάτου. Η παρμεζάνα, το γιαούρτι και το ανθότυρο προσφέρουν πρωτεΐνη στο γεύμα κάνοντας μια πολύ καλή ισορροπημένη διατροφικά επιλογή.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
  3. Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα.
  4. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
  6. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  7. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα, το μισό γιαούρτι και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
  8. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/2 γιαούρτι.
  9. Στρώνουμε τα μισά, λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
  10. Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  11. Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  12. Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.
Απόρρητο