Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Άλλος ένα τρόπος για να προσαρμόσετε τα ζυμαρικά στο διαιτολόγιο σας ακόμα κι αν είναι απώλειας βάρους. Η αγαπημένη όλων μακαρονάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «κρύψετε» τρόφιμα (πχ λαχανικά) που δεν τρώνε τα παιδιά σας. Η συγκεκριμένη σάλτσα λαχανικών συνιστά μια τέτοια πρόταση. Ο συνδυασμός των λαχανικών, εκτός της γευστικής υπεροχής που προσφέρει, μεγαλώνει και τη θρεπτική αξία του πιάτου. Η παρμεζάνα, το γιαούρτι και το ανθότυρο προσφέρουν πρωτεΐνη στο γεύμα κάνοντας μια πολύ καλή ισορροπημένη διατροφικά επιλογή.
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
- Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα, το μισό γιαούρτι και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/2 γιαούρτι.
- Στρώνουμε τα μισά, λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
- Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.