Αυτή η μακαρονόπιτα με μελιτζάνες είναι μια πίτα-στολίδι για τα τραπέζια σας. Και από γεύση, συγκλονιστική! Για επίσημο κάλεσμα, για μπουφέ, για...

Αυτή η μακαρονόπιτα με μελιτζάνες είναι μια πίτα-στολίδι για τα τραπέζια σας. Και από γεύση, συγκλονιστική! Για επίσημο κάλεσμα, για μπουφέ, για οικογενειακά τραπέζια. Απλά, φτιάξτε την! Τρώγεται και κρύα.

  • προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
34

Για την μακαρονόπιτα με μελιτζάνες

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κλων. σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 4 φέτ. κασέρι
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. μακαρόνια παστίτσιου
  • Λίγη φρυγανιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μακαρονόπιτα με μελιτζάνες

    Για τη μακαρονόπιτα με μελιτζάνες, σοτάρουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον κιμά.

    Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα την ντομάτα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

    Τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό.

    Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.

    Κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στους 200οC για 10 λεπτά.

    Σε φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή σε μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε φρυγανιά.

    Καλύπτουμε όλη τη φόρμα και τα τοιχώματα με μελιτζάνα.

    Βράζουμε 8 λεπτά τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

    Τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό και το κεφαλοτύρι.

    Τα αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες, τοποθετούμε το κασέρι και καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες.

    Ψήνουμε την πίτα στους 180οC για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται