Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για την εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο, για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.
Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα. Αν θέλουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ντομάτας.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους C, σε αέρα, για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.