• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
565
  • 500 γραμ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκοµµένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκοµµένες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σως
  • 1/4 φλ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄.

    Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.

    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και τη μοτσαρέλα.

    Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, να πυκνώσει η σος.

    Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ.

    Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται