Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′ – 3′, ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι.
- Ανακατεύουμε για 2′ – 3′ να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ