Κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι της Αργυρώς
Για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι
ζεσταίνουμε πρώτα σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′-3′, ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι.
- Ανακατεύουμε για 2′-3′ να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.
Αν σας άρεσε το κριθαράκι με τα λαχανικά και ταχίνι δοκιμάστε να φτιάξετε και τα μαυρομάτικα με σέσκουλα, κοφτό μακαρονάκι και ταχίνι.