• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
144
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κριθαράκι με λαχανικά

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′ – 3′, ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι.

    Ανακατεύουμε για 2′ – 3′ να μαραθούν ελαφρά.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.

    Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.

    Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.

    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.

    Μετά το κριθαράκι λαχανικών, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται