Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′ – 3′, ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι.
Ανακατεύουμε για 2′ – 3′ να μαραθούν ελαφρά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.