Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου
Η γαλοπούλα αποτελεί μια από τις πιο άπαχες μορφές πρωτεΐνης που μπορούμε να αναζητήσουμε στις τροφές. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου (ενός στοιχείου που η έλλειψη του είναι συχνή σε μια δίαιτα απώλειας βάρους), καθώς και βιταμινών συμπλέγματος Β καθώς και ψευδαργύρου. Ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη, σκόρδο βασιλικό μας δίνουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά βιοενεργά συστατικά απαραίτητα για την εξουδετέρωση των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών. Εξαιρετική επιλογή σε ένα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ελέγχου βάρους.
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, τη σάλτσα σόγιας, την κρέμα βαλσαμικού, τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, ομοιογενής μαρινάδα.
- Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με το μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλες οι φέτες.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο μείνει στη μαρινάδα, τόσο πιο τρυφερή και νόστιμη γίνεται.
- Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα και ψήνουμε τις φέτες γαλοπούλας για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Εναλλακτικά: Ψήνουμε στο φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και μοτσαρέλα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.









