Εκτέλεση
Κόβουμε φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3′- 4′ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15′.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Σπάμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το λάδι βασιλικού σε ψιλή σήτα. Περιχύνουμε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Λαδώνουμε ελαφρά την ρόκα. Την απλώνουμε σε πιάτο. Στρώνουμε επάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι βασιλικού. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Η γαλοπούλα αποτελεί μια από τις πιο άπαχες μορφές πρωτεΐνης που μπορούμε να αναζητήσουμε στις τροφές. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου (ενός στοιχείου που η έλλειψη του είναι συχνή σε μια δίαιτα απώλειας βάρους), καθώς και βιταμινών συμπλέγματος Β καθώς και ψευδαργύρου. Ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη, σκόρδο βασιλικό μας δίνουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά βιοενεργά συστατικά απαραίτητα για την εξουδετέρωση των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών. Εξαιρετική επιλογή σε ένα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ελέγχου βάρους.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Μετά το φιλέτο γαλοπούλας με σαλάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική συνταγή