Με το ροδίτικο Μάτσι γίνεται και το περίφημο παραδοσιακό Ματσόαλο Ρόδου. Ένα γλυκό με γάλα ζάχαρη και κανέλα που θα σας...

Με το ροδίτικο Μάτσι γίνεται και το περίφημο παραδοσιακό Ματσόαλο Ρόδου. Ένα γλυκό με γάλα ζάχαρη και κανέλα που θα σας ξετρελάνει!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
6

Για τα μάτσι

  • 1 kg αλεύρι σταρένιο
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 1 κ.γ. αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μάτσι (Παραδοσιακά ζυμαρικά Ρόδου)

    Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

    Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας.

    Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή.

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια.

    Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με ένα λεπτό και μακρύ πλάστη, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

    Αφού ανοίξουμε το φύλλο έτσι όπως είναι τυλιγμένο πάνω στον πλάστη, κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος και έπειτα κάθετα σε πάχος περίπου ενός εκατοστού.

    Απλώνουμε το μάτσι πάνω σε ένα τραπέζι στρωμένο με καθαρό τραπεζομάντιλο.

    Ιδανικά μαγειρεύεται αμέσως όπως είναι φρέσκο και θέλει 3 λεπτά βράσιμο.

    Διαφορετικά το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως και να ξεραθεί.

    Το αποξηραμένο μάτσι θέλει 5 λεπτά βράσιμο.

    Το αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα.

    Μυστικά για το μάτσι

    Αυτή είναι η βασική συνταγή για ζυμαρικά στη Ρόδο.

    Ανάλογα με το σχήμα του ζυμαρικού και την περιοχή που το φτιάχνουν έχει και διαφορετική ονομασία.

    Με αυτό το παραδοσιακό ζυμαρικό φτιάχνουμε φαγητά αλλά και γλυκιές συνταγές όπως το “Ματσόαλο” το οποίο γίνεται με γάλα, ζάχαρη και κανέλα.

    Μια λιχουδιά που αγαπούν όλα τα παιδιά στα Δωδεκάνησα.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται