• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8
  • 40 γραμ. ηλιέλαιο
  • 270 γραμ. στήθος κοτόπουλου
  • 120 γραμ. πράσινη πιπεριά
  • 50 γραμ. κόκκινη πιπεριά
  • 50 γραμ. κίτρινη πιπεριά
  • 150 γραμ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 10 γραμ. fajitas spice mix
  • 150 γραμ. σάλτσα ranchera
  • 100 γραμ. ντομάτα φρέσκια
  • 20 γραμ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 6 αλευρίσιες πίτες (διαμέτρου 20 εκατοστών)
  • 60 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γραμ. guacamole
  • 50 γραμ. pico de gallo
  • Για το guacamole
  • 2 κ.σ κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμα αβοκάντο ποικιλίας Hass
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • χυμό από μισό ζουμερό lime
  • 1 κ.γλ. πιπεριές τουρσί jalapeños ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ
  • Για το Pico de Gallo
  • 300 γραμ. φρέσκια ντομάτα
  • 50 γραμ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 7 γραμ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 4 γραμ. αλάτι
  • 2 γραμ. πιπεριές jalapeños
  • 4 γραμ. ελαιόλαδο
  • 8 γραμ. χυμό lime
  • Για τη σάλτσα Ranchera
  • 75 γραμ. κρεμμύδι κόκκινο σε κύβους
  • 10 γραμ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 7 γραμ. αλάτι
  • 4 γραμ. σκόρδο σκόνη
  • 3 γραμ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 γραμ. κύμινο
  • 1000 γραμ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 γραμ. tacos spice mix
  • 125 γραμ. πράσινες πιπεριές
  • 20 γραμ. πιπεριές jalapeños τουρσί
  • 5 γραμ. ζάχαρη
  • 5 γραμ. βαλσάμικό ξίδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μεξικάνικα Fajitas του Ιωσήφ Συκιανάκη

    Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλο (κομμένο λωρίδες).

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι (κομμένο μισές ροδέλες) και τις τρίχρωμες πιπεριές (κομμένες ζουλιέν).

    Ραντίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ranchera.

    Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για τα μεξικάνικα Fajitas.

    Προσέχουμε τα λαχανικά μας να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά.

    Σερβίρουμε σε καυτό μαντέμι και γαρνίρουμε με 100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη ροδέλες και ψιλoκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις αλευρίσιες πίτες και τις τοποθετούμε σε σκεύος κλειστό (για να παραμείνουν ζεστές).

    Η fajitas συνοδεύεται με sour cream, guacamole και pico de gallo.

    Για το γουακαμόλε

    Σε μεξικάνικο γουδί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και πιέζουμε να αφήσει τα υγρά του.

    Προσθέτουμε 2 αβοκάντο ώριμα – βουτυράτα, αλάτι, πιπέρι και χυμό από μισό lime.

    Με την βοήθεια πλαστικής σπάτουλας τεμαχίζουμε τα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

    Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeños και τη φρέσκια ντομάτα (καλά στραγγισμένη).

    Για το Pico de Gallo

    Κόβουμε την ντομάτα μικρό καρέ και την αφήνουμε να χάσει τα υγρά της σε σουρωτήρι.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στην ντομάτα.

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ομογενοποιηθεί καλά τα όλο μείγμα.

    Για τη σάλτσα Ranchera

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και ζυγίζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον φρέσκο κολίανδρο.

    Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια για να πολτοποιηθούν ευκολότερα.

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε τη σάλτσα με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ.

    Ευχαριστούμε τον Executive Chef Ιωσήφ Συκιανάκη για την παραχώρηση της συνταγής.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται