Μελομακάρονα παραδοσιακά

Φτιάξτε παραδοσιακά μελομακάρονα με αγνά υλικά που θα μοσχοβολάει το σπίτι σαν της μαμάς.

Εύκολη
0:40

40 τεμάχια

15 λεπτά

25 λεπτά

μελομακαρονα παραδοσιακα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεσμένο καρύδι.
  5. Σιγά-σιγά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
  6. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.

ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιρόπι και, λίγο-λίγο, ρίχνουμε τα κρύα μελομακάρονα, σιροπιάζοντάς τα προσεκτικά.
  3. Αραδιάζουμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι πριν σερβίρουμε.
Απόρρητο