Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεσμένο καρύδι.
- Σιγά-σιγά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
- Πλάθουμε τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιρόπι και, λίγο-λίγο, ρίχνουμε τα κρύα μελομακάρονα, σιροπιάζοντάς τα προσεκτικά.
- Αραδιάζουμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι πριν σερβίρουμε.









