Εκτέλεση
Για τις πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 230 βαθμούς C και τοποθετούμε μέσα το ταψί, να κάψει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λαδωθούν όλες. Τις ψήνουμε για 10΄.
Ανακατεύουμε σε μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες. Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε. Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι ή πουλερικά.
Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για συνταγές όπως οι παρακάτω!
Φτιάξτε αυτή τη γεμιστή πανσέτα ρολό στο φούρνο και
δοκίμαστε και το τραγανό κοτόπουλο φούρνου με λεμονάτη σάλτσα.