Μελοπιτάκια με ανθότυρο

Υλικά

  • 750 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού

Μελοπιτάκια με ανθότυρο

Μελοπιτάκια με ανθότυρο, σε ατομικη φορμα του κεικ για πρωινό, brunch και όχι μόνο!

Για τα μελοπιτάκια με ανθότυρο, 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθοτυρο και το λιώνουμε με πιρουνι.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζαχαρη, το μελι, το ξύσμα λεμονιού, την κανελα και τα αυγα.
  • Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό μιγμα.
  • Αλείφουμε την ατομικη φορμα του κεικ ή ατομικη φορμα μιας χρήσεως ( 8 περίπου) με ελαιολαδο.
  • Πασπαλίζουμε με αλευρι και τα τινάζουμε.
  • Μοιράζουμε το μιγμα σε ατομικη φορμα του κεικ.
  • Ψήνουμε τα μελοπιτάκια στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μελι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φουρνο.

Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στη ατομικη φορμα του κεικ και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

Εάν σας άρεσαν τα μελοπιτάκια, δείτε ακόμα,

https://www.argiro.gr/recipe/melopitakia-me-anthoturo/