Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το μερμιτζέλι, ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη σφιχτή.
- Παίρνοντας μικρά μικρά κομμάτια ζύμης, αρχίζουμε να φτιάχνουμε ψιλά και κοντά μακαρονάκια, στρίβοντας την ζύμη με τα δάχτυλα.
- Τα ρίχνουμε μέσα σε τριχιά (κόσκινο), ταψί ή δίσκο και τα αφήνουμε να ξεραθούν.
- Το φυλάμε σε βάζο γυάλινο ή σε πάνινο σακούλι.
- Αν λατρεύετε τις παραδοσιακές συνταγές, δείτε και το Πατελόρυζο Κεφαλονιάς