Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για μιρμιτζελι ή μερμιτζελι, είναι ένα χειροποίητο ζυμαρικό σαν το κριθαράκι. Είναι από το βιβλίο «Μαεροτσκαλίσματα»...

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για μιρμιτζελι ή μερμιτζελι, είναι ένα χειροποίητο ζυμαρικό σαν το κριθαράκι. Είναι από το βιβλίο «Μαεροτσκαλίσματα» -Γεύσεις και αρώματα από την Αντίπαρο που εκδόθηκε από το Σύλλογο γυναικών Αντιπάρου.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
9
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο ψιλοκοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • ανάλογο νερό
  • 1 φλ. λάδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το μερμιτζέλι, ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη σφιχτή.

    Παίρνοντας μικρά μικρά κομμάτια ζύμης, αρχίζουμε να φτιάχνουμε ψιλά και κοντά μακαρονάκια, στρίβοντας την ζύμη με τα δάχτυλα.

    Τα ρίχνουμε μέσα σε τριχιά (κόσκινο), ταψί ή δίσκο και τα αφήνουμε να ξεραθούν.

    Το φυλάμε σε βάζο γυάλινο ή σε πάνινο σακούλι.

    Αν λατρεύετε τις παραδοσιακές συνταγές, δείτε και το Πατελόρυζο Κεφαλονιάς

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται