Εκτέλεση
Για το μερμιτζέλι, ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη σφιχτή.
Παίρνοντας μικρά μικρά κομμάτια ζύμης, αρχίζουμε να φτιάχνουμε ψιλά και κοντά μακαρονάκια, στρίβοντας την ζύμη με τα δάχτυλα.
Τα ρίχνουμε μέσα σε τριχιά (κόσκινο), ταψί ή δίσκο και τα αφήνουμε να ξεραθούν.
Το φυλάμε σε βάζο γυάλινο ή σε πάνινο σακούλι.
Αν λατρεύετε τις παραδοσιακές συνταγές, δείτε και το Πατελόρυζο Κεφαλονιάς