Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη & χωρίς αλεύρι

Αφράτη και ζουμερή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη, με μήλα, ξηρούς καρπούς, κανέλα και σταφίδες – ιδανική για υγιεινή διατροφή χωρίς να στερείστε τη γεύση!

Εύκολη
0:50

8 - 10 μερίδες

5 λεπτά

45 λεπτά

μηλοπιτα χωρισ ζαχαρη

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φόρμα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  3. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  4. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 23 εκ.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, για 2-3 λεπτά. Μόλις σχηματιστεί μαρέγκα που στέκεται, σταματάμε το χτύπημα.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια, τους κρόκους αυγών και την κανέλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι, το ψιλοκομμένο μήλο και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις, διπλώνοντας με τη σπάτουλα.
  10. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
  11. Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας, κάθετα στη ζύμη, πιέζοντάς τες ελαφρά ώστε να εισχωρήσουν μέσα.
  12. Βάζουμε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μηλόπιτα και η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει στεγνή από το κέντρο.
  13. Αφήνουμε τη μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει μέσα στη φόρμα.
  14. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
  15. Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείτε, αρκεί να είναι αλεσμένος. Ο συνδυασμός δύο ξηρών καρπών, αμυγδάλου και καρυδιού, θεωρείται ιδανικός για πλούσια γεύση και υφή.
  • Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την ξεφορμάρετε, ώστε να διατηρήσει το σχήμα της.
  • Φυλάξτε τη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη σκεπασμένη, για να παραμείνει ζουμερή και φρέσκια.
Απόρρητο