Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.
Δείτε επίσης τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας και αν θέλετε περισσότερες συνταγές χωρίς ζάχαρη θα τις βρείτε όλες εδώ.
Μυστικό
Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ η μους.
Γι’ αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα στο μείγμα.
Απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.