Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά αλλά με γιαούρτι, τόσο ελαφριά που την τρως χωρίς...
Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά αλλά με γιαούρτι, τόσο ελαφριά που την τρως χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε τη!
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
  • αναμονή 1 ώρα
232

Για τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 253,5 Θερμίδες
    (kcal)
  • 15,3 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 9,7 Κορ.Λίπη
    (γρ.)
  • 26,5 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 9,5 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη.

Πρέπει να λιώσει τελείως η σοκολάτα στο γάλα.

Το γιαούρτι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την μους

Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιόδήποτε γλυκαντικό θέλετε.

Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.

Βάζουµε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.

Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τη μους μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.

Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.

Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.

Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.

Δείτε επίσης τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας και αν θέλετε περισσότερες συνταγές χωρίς ζάχαρη θα τις βρείτε όλες εδώ.

Μυστικό για τη μους σοκολάτας

Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ η μους.

Γι’ αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα στο μείγμα.

Απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.

Βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται