Κρουασάν σοκολάτας

Υλικά

Για τα κρουασάν σοκολάτας

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 150 ml χλιαρό γάλα (περίπου)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση με σοκολάτα

  • 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

Για τα κρουασάν σοκολάτας

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη σφολιάτας.

Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Προσθέτουμε τη μαγιά.

Κάνουμε μια λακκούβα.

Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα υλικά ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά πάνω στον πάγκο. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά.

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αν είναι κοντά σε ζεστό σημείο θέλει περίπου 1 ώρα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σφολιάτας στον πάγκο.

Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πλάστη, περίπου 40×15 εκ.

Ακουμπάμε το βούτυρο στη μέση του φύλλου.

Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από το βούτυρο ώστε να το καλύψουμε καλά και πατάμε με τον πλάστη για να πάρει το σχήμα που είχε πριν (40×15).

Τη διπλώνουμε στα τρία και την καλύπτουμε με μεμβράνη.

Παγώνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά.

Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο με τον πλάστη και γυρνώντας γωνία, τη διπλώνουμε ξανά στα τρία.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές, ξεκουράζοντας τη σφολιάτα για 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο κάθε φορά που τη διπλώνουμε.

Αφού ξεκουράσουμε τη σφολιάτα μετά τα διπλώματά της, την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη περίπου 30×20 εκ.

Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια.

Σύνολο θα έχουμε 12 κομμάτια ζύμης.

Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.

Πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο ακουμπάμε ένα κομμάτι μακρόστενο σοκολάτα.

Διπλώνουμε το φύλλο και κλείνουμε μέσα τη σοκολάτα.

Ακουμπάμε το κρουασάν με την ένωση προς τα κάτω και πατάμε τις άκρες ώστε να φυλακίσουμε τη σοκολάτα μέσα.

Αραδιάζουμε τα κρουασάν σοκολάτας σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

Καλύπτουμε τα κρουασανάκια με μεμβράνη ή πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, να φουσκώσουν.

Για το ψήσιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C.

Αλείφουμε τα κρουασάν σοκολάτας με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε τα κρουασανάκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/mini-krouasan-sokolatas/