Εκτέλεση
Για τους κουραμπιέδες με σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα γεμιστά μπισκότα σε σκόνη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε με πιρούνι το αυγό και το προσθέτουμε. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις ενωθούν σε ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
Κόβουμε στην λαμαρίνα μικρούς κουραμπιέδες με 6 εκ. μήκος. Δίνουμε σχήμα »ς» τελικό. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15′-20′. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε τον μισό κουραμπιέ σε λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.