Μοσχάρι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα

Μοσχάρι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα σε πλούσιο ζωμό μανιταριού κονιάκ, αρωματισμένο με θυμάρι. Σάλτσα μανιταριών για κρέας, εύκολη στην παρασκευή και αρωματισμένη με σκόρδο και κονιάκ.

2

20 λεπτά

15 λεπτά

μοσχάρι με αποξηραμένα και φρέσκα μανιτάρια στην κατσαρολα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε, κόβοντας πρώτα το κρέας σε 2 φιλέτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Ξεπλένουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. νερό ζεστό για 15 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα).
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
  5. Ροδίζουμε το κρέας για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄.
  7. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  8. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το θυμάρι.
  9. Προσθέτουμε το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
  11. Μαγειρεύουμε για περίπου 15΄, να μαλακώσει το μοσχάρι και να πυκνώσει η σάλτσα του.
Απόρρητο