Εκτέλεση
Για το μοσχάρι με πιπεριές στην κατσαρόλα, κόβουμε πρώτα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6΄-7΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5΄, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!
Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4΄-5΄, να λαδωθούν καλά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Είναι γνωστό ότι το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου συνεισφέροντας στις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού και τονώνοντας τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Παράλληλα, το μοσχαρίσιο κρέας εφοδιάζει τον οργανισμό μας με ψευδάργυρο, ενός ιχνοστοιχείου που παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Συνδυαστικά με τις βιταμίνες C,E και Α από σκόρδο, πιπεριές και κρεμμύδια, το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί ή κινόα ή πλιγούρι κι έχετε ένα πλήρες γεύμα.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Για να κάνετε πάντα τέλεια μαγειρέματα στην κατσαρόλα, μάθετε τι πρέπει να προσέχετε εδώ. Όσο για το κομμάτι κρέατος που πρέπει να αγοράσετε από το χασάπη, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Μετά το μοσχάρι με πιπεριές στην κατσαρόλα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή