Για το μοσχάρι
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, να μαραθεί για 4΄-5΄ και τέλος, το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για τις μελιτζάνες
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄, να καψαλιστούν ελαφρά.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με κομμάτια φέτας και αφήνουμε στο φούρνο για λίγο να λιώσει.
Για το τελείωμα
Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τα πιο μαλακά και ζουμερά κρεατικά στην κατσαρόλα.