Η μελιτζάνα, από τα πιο αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα, δίνει τη γλύκα της σε αυτό το υπέροχο φαγητό. Συνοδέψτε το με γιαούρτι και έχετε ένα ονειρεμένο,...

Η μελιτζάνα, από τα πιο αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα, δίνει τη γλύκα της σε αυτό το υπέροχο φαγητό. Συνοδέψτε το με γιαούρτι και έχετε ένα ονειρεμένο, ελληνικό πιάτο.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 45 λεπτά
358

Για το μοσχάρι γιαχνί με μελιτζάνες

  • 1200 γρ. μοσχάρι (από χτένι σπάλας)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας

    Για το μοσχάρι

    Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, να μαραθεί για 4΄-5΄ και τέλος, το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Για τις μελιτζάνες

    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄, να καψαλιστούν ελαφρά.

    Στο τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με κομμάτια φέτας και αφήνουμε στο φούρνο για λίγο να λιώσει.

    Για το τελείωμα

    Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τα πιο μαλακά και ζουμερά κρεατικά στην κατσαρόλα.

    Μετά το μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω πολίτικη συνταγή.

    χουνκιάρ μπεγιεντί
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια συνταγή με μελιτζάνες προτιμάς;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται