Το μοσχάρι με πεκορίνο συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ.

Το μοσχάρι με πεκορίνο συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
9

Για το μοσχάρι με πεκορίνο

  • 1½ kg μοσχάρι
  • 400 γρ. τυρί πεκορίνο (ιταλικό)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι με πεκορίνο

    Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το τσιγαρίζουμε.

    Ρίχνουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι το τυρί το οποίο είναι κομμένο σε μεγάλους κύβους.

    Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας απαλά. Το τυρί θα πάρει χρώμα και σχεδόν θα διαλυθεί, έτσι πρέπει να γίνει.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Τέλος ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό χλιαρό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

    Ευχαριστούμε την Μάτα Μαλτέζου από τον Πειραιά για αυτή τη συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται