Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το πικάντικο μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις.
- Ψιλοκόβουμε το κρέας σε καρέ 2 εκ., αφαιρούμε τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις ίνες από τις πιπεριές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο, το κύμινο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε τα μισά υλικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Στρώνουμε σε μια στρώση το κρέας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με 1/4 φλ. λαδιού ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το μισό ζωμό και τη μπύρα.
- Καλύπτουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το πικάντικο μοσχάρι για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας και μείνει ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πίτες ζεστές και στραγγιστό γιαούρτι.
- Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε υπέροχες αραβικές πίτες με τα χεράκια σας.
Tips
- Γίνεται και στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε σκεπασμένο καλά και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε τη φωτιά να μειωθεί η σάλτσα, να δέσει και να πυκνώσει.