"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ανάμεικτο με αλεύρι ολικής)
  • 1 κ.γλ ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.γλ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • νερό όσο πάρει (περίπου 1 φλ. νερό)
  • λίγο αλεύρι επιπλέον

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύπλαστη, μαλακή ζύμη

    Ξεκούραση ζύμης 40΄ έως 1 ώρα

    Ανοίγουμε τις πίτες σε αλευρωμένη επιφάνεια

    Αραβική πίτα

    Για τις σπιτικές αραβικές πίτες, σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και δύο κουταλιές νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο για να γίνει ελαστική και λεία.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί από 40 λεπτά εώς μια ώρα και να φουσκώσει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε έξι κομμάτια και, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοίγουμε ένα ένα σε λεπτή αραβική πίτα.

    Σε καυτό αντικολλητικό σκεύος χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, πάντα σε μέτρια φωτιά.

    Τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές, γεμίζοντάς τες με ό,τι μας αρέσει. Εναλλακτικά, τις ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά.

    Με μια αραβική πίτα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αγαπημένο σνάκ. Πάρτε ιδέες και με την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×