Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες πάχους ενάμιση εκατοστού.
- Το ροδίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Μετά, ρίχνουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι που θα προσθέσουμε είναι αλμυρό).
- Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κομμάτια με μέγεθος σπιρτόκουτου και ακουμπάμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι τυρί.
- Αν θέλουμε βάζουμε προς το τέλος και το μπούκοβο. Δίνει ωραίο κόκκινο χρώμα στη σάλτσα και ένταση στη γεύση.
- Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αλλά να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
- Η ένταση της φωτιάς για να γίνει λουκούμι το πιπεράτο μοσχάρι μας πρέπει να είναι χαμηλή!
- Σερβίρουμε το μοσχάρι πιπεράτο με πατατοσαλάτα.
- Διαβάστε τα μυστικά μου πως μαγειρεύεται σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.