Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μερίδες με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα βότανα, το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικό, το κρασί και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε από 4 ώρες έως μια νύχτα στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
- Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα.
- Φυλάμε στην άκρη την μαρινάδα, θα μας χρειαστεί για το μοσχάρι στη γάστρα.
- Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Το αλευρώνουμε.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και τα αφήνουμε στο ελαιόλαδο να μαραθούν και να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Όσα κομμάτια κρέας είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τέλος περιχύνουμε με την μαρινάδα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μία γάστρα ή άλλο πυράντοχο σκεύος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σκέπασμα, προσθέτουμε τα κάστανα και τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά.
- Μπορούμε βέβαια εναλλακτικά να σιγοβράσουμε το κρέας στην κατσαρόλα αντί για ψήσιμο στον φούρνο.
- Να ξέρετε όμως ότι ο φούρνος κάνει τέλεια δουλειά και μελώνει όλα τα φαγητά.
- Το σερβίρουμε με ρύζι.
- Μπορούμε βέβαια εναλλακτικά να σιγοβράσουμε το κρέας στην κατσαρόλα αντί για ψήσιμο στον φούρνο. Να ξέρετε όμως ότι ο φούρνος κάνει τέλεια δουλειά και μελώνει όλα τα φαγητά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα στο φούρνο
Tips
- Ξεκινάμε από την προηγούμενη μέρα την προετοιμασία για το μοσχάρι στη γάστρα, μαρινάροντας το κρέας.