Μοσχαρίσια μάγουλα με μανέστρα
Για να φτιάξουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα, αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα.
Κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω – γύρω.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο.
Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος, η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
Για τη μανέστρα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τη μισή μανέστρα και ανακατεύουμε καλά να ροδίσει και να βγάλει γήινο άρωμα για περίπου 8′.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μανέστρα και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με νερό.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10′.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού και τριμμένο πεκορίνο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα και τη δεμένη σάλτσα τους.
Εάν σας αρέσουν τα μοσχαρίσια μάγουλα, συνοδέψτε τα με ρώσικη σαλάτα. Ταιριάζουν φανταστικά.