• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
16
  • 1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη μανέστρα
  • 500 γρ. μανέστρα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • φρέσκα μυρωδικά
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μοσχαρίσια μάγουλα με μανέστρα

    Για να φτιάξουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα με μανέστρα,

    αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα.

    Για τα μοσχαρίσια μάγουλα

    • Κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω – γύρω.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο.
    • Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
    • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
    • Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    • Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
    • Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος, η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.

    Για τη μανέστρα

    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.
    • Προσθέτουμε τη μισή μανέστρα και ανακατεύουμε καλά να ροδίσει και να βγάλει γήινο άρωμα για περίπου 8′.
    • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μανέστρα και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
    • Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
    • Προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με νερό.
    • Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10′.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά.
    • Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού και τριμμένο πεκορίνο.
    • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα και τη δεμένη σάλτσα τους.

    Εάν σας αρέσουν τα μοσχαρίσια μάγουλα, συνοδέψτε τα με ρώσικη σαλάτα. Ταιριάζουν φανταστικά.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται